söndag 16 april 2023

Påsktuppar

 


 12-14 st

Muffins

2 ägg
1 dl rapsolja
3 dl finrivna morötter
2 dl socker
2 dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
1 tsk kanel

Vispa ägg, olja och morötter med elvisp i 5 minuter.
Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en jämn smet.
Häll upp i muffinsformar. Använd gärna muffinsplåt.
Grädda i 175 grader i 25 minuter.

Medan muffinsen svalnar så gör man glasyren.


Glasyr

75 g smält smör
150 g färskost ( t ex philadelphiaost)
1 msk vaniljsocker
2,25 dl florsocker

Smält smöret. Ja, du läste rätt!
Låt smöret svalna lite.
Vispa ihop ost och socker med elvisp bara så att det precis går ihop. Det blir löst och det ska det vara.
Fortsätt att vispa på låg hastighet samtidigt som du häller i det smälta smöret i en tunn stråle.
Nu blir det en tjock, krämig, len och alldeles fantastisk frosting.

Spritsa toppar (kroppen) på muffinsen.


Dekoration

100 g mörk choklad

lite strössel

marsipan (röd och orange)

sockerögon 


Smält chokladen och bred ut 12-14 "fjäderstjärtar" på ett bakplåtspapper. Strö över lite strössel. 

Låt stelna.

Stick ner fjädern i muffinsen.

Tuppkam, näbb och fötter är av marsipan.

Ögonen är färdiga sockerögon.


Glad påsk! 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar