torsdag 1 augusti 2019

Vit chokladpannacotta med rabarbertopp


6-7 st

Pannacotta

4 dl vispgrädde
4 msk mjölk
2 tsk vaniljsocker
2 gelatinblad
185 g vit choklad

Finhacka den vita chokladen.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Koka upp grädde, mjölk och vaniljsocker i en kastrull.
Dra av från värmen och lägg i chokladen.
Rör tills den smält helt.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen.
Lägg i dem i kastrullen och rör tills de har lösts upp.
Det blir ca 6½ dl klar pannacotta.
Häll upp i glas/formar.
Ställ kallt i minst 4 timmar.


Rabarbertopp

100 g rabarber
1 dl vatten
2-3 msk strösocker
1 tsk malen kardemumma

Skölj rabarbern och skär i mindre bitar.
Lägg allt i en kastrull och låt sjuda tills rabarbern är mjuk och faller isär (ca 5 min.).
Dra av från värmen och red av med ca
2 msk vatten
1½ tsk potatismjöl
Rör ihop detta i ett glas först och häll det sedan i kastrullen med rabarber under omrörning. Häll i lite i taget tills du får önskad konsistens.
Låt svalna.

Lägg på rabarbertoppen innan servering.
Om man vill kan man dekorera med en jordgubbe.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar