torsdag 21 november 2019

Kladdkaka med chokladfluff och hallon

Kladdkaka

150 g smör
3 ägg
2½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
½ msk vaniljsocker
2 krm salt

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Blanda alla torra ingredienser.
Häll i smöret och rör runt.
Tillsätt äggen och rör ihop till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen i 15-17 minuter.
Låt kakan svalna.


Chokladfluff

3 dl vispgrädde
150 g mörk choklad

Hacka chokladen.
Lägg choklad och grädde i en kastrull och värm försiktigt tills chokladen har smält. Får INTE koka.
Ställ kallt i minst 6 timmar, gärna över natten.
Vispa upp till fluff (med elvisp)och spritsa över kladdkakan.

Strö över lite chokladknappar och hallon.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar