onsdag 6 november 2019

Mjuk pepparkaka


125 g smör
1½ msk pepparkakskrydda
1 tsk mald kanel
2 ägg
2½ dl strösocker
2 dl filmjölk
3½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat

ev florsocker att pudra över

Smält smöret.
Rör ner pepparkakskryddor och kanel i smöret.
Vispa ägg och socker pösigt, 5 minuter med elvisp.
Tillsätt filmjölk, mjöl, bikarbonat samt smörblandningen.
Rör försiktigt ihop till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1½ liter.
Grädda kakan längst ner i ugnen i 180 grader i ca 35 minuter. Känn med en sticka så att den är torr.
Låt svalna i formen.
Stjälp upp och pudra eventuellt över lite florsocker innan servering.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar