onsdag 16 december 2020

Höstmazariner med blåbär

 

16 st

Skal

3½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ dl strösocker
100 g smör
1 ägg

Kör ihop allt i en matberedare (eller för hand om du inte har någon matberedare) till en smidig deg.
Dela degen i 16 bitar.
Tryck ut degen i mazarinformar. Jag brukar använda aluminiumformar.


Fyllning

200 g grovriven mandelmassa
100 g rumsvarmt smör
3 ägg
2 msk vetemjöl
blåbär

Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn.
Vispa ihop allt utom blåbär med elvisp en kort stund.
Lägg blåbär i formarna.
Klicka ut fyllningen ovanpå blåbären.

Grädda mazarinerna i 175 grader i ca 15 minuter.

Låt svalna.


Glasyr

3 dl florsocker
3-4 tsk vatten
ev lite gul och röd pastafärg

Blanda ihop till en slät massa och skeda ut över mazarinerna.

Dekorera eventuellt med marsipanlöv.


Tryck ut degen i formarna.

Lägg blåbär i formarna.


Klicka ut mandelmasseblandningen över blåbären.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar