måndag 28 december 2020

Spindelkakor

 

16 st

Kakor

150 g rumsvarmt smör
1½ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1½ msk ljus sirap
3,75 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader och klä två plåtar med bakplåtspapper.
Blanda ihop alla ingredienser till en smidig deg. Jag använder matberedare.
Rulla degen till 16 bollar som plattas till lite.
Grädda i ugnen i ca 14-15 minuter. Kakorna ska flyta ut och få lite färg.

Dekoration

8 dumlekola
32 ögon
100 g choklad

Dela kolorna på mitten så att det blir 16 spindelkroppar.

Smält chokladen över vattenbad. Låt svalna lite. Häll i en plastpåse eller spritspåse. Spritsa spindelben och sätt fast kroppen (kolan) på kakorna. Avsluta med att sätta fast ögonen. Chokladen fungerar även att fästa kolor och ögon med.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar