tisdag 23 maj 2023

Köttfärskebab

 

Kebab

1 kg nötfärs 

1 liten finhackad rödlök

1 liten bunt finhackad persilja

1 pressad vitlöksklyfta

1 tsk gurkmeja

1½ tsk kaftakrydda eller 7 kryddor

1 tsk salt

1 tsk svartpeppar


Garnering

1-2 rödlökar (dela i åttondelsklyftor)

3-4 sivri (turkisk paprika) eller 1 grön paprika delad i klyftor

4-5 msk olivolja


Blanda samman alla ingredienser till kebaben.

Platta ut i en ugnsfast form. Kebaben ska vara ca 1-1½ cm tjock.

Skär rutor i färsen.

Skär rödlöken och sivri/paprika i klyftor. Lägg dem på färsen.

Ringla över olivolja.


Sätt in kebaben i mitten av ugnen på 250 grader, gärna grillfunktionen, i ca 15 minuter.


Servera t ex med pommes och kebabsås.




Vintips till denna mat, nr 5354.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar