lördag 16 december 2023

Salt kolafudge

  


3 dl vispgrädde

2½ dl strösocker

1 dl ljus sirap

1 msk vaniljsocker

100 g vit choklad (finhackad)

50  smör

1½ tsk flingsalt + extra till garnering

 

Koka grädde, socker, sirap och vaniljsocker till 120 grader.

Dra av från värmen och rör ner smör och flingsalt. 

Sist lägger man i den vita chokladen. Rör tills det är en slät smet utan klumpar.

Häll upp i en bakplåtspappersklädd form, ca 20 x 20 cm eller något mindre. Jag använder en ställbar gjutbalk.



Strö eventuellt över lite extra flingsalt och ställ in i kylskåp.

Skär i bitar när den har stelnat.


Här testade jag att hälla smeten i en silikonform. När de stelnat pudrade jag över lite guldglitter.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar