4 portioner
smör att steka i
1 stor gul lök
1 röd paprika
salt
timjan
1-2 ägg
vetemjöl
ströbröd
8 rödspättafiléer
3 dl vispgrädde
räkor
Skala och finhacka löken.
Skär paprikan i små bitar.
Stek lök och paprika mjuk i en stekpanna.
Krydda med salt och timjan.
Knäck ägg i en skål och vispa ihop.
Blanda lika delar vetemjöl och ströbröd på ett fat.
Ta spättafiléerna och vänd dem i ägget.
Doppa sedan båda sidor i mjöl/ströbrödblandningen.
Lägg 4 filéer i en ugnsfast form.
Lägg lök/paprikablangningen över dessa filéer.
Lägg 4 filéer över dessa.
Häll över grädden.
Gratinera mitt i ugnen i 200 grader i ca 30 minuter.
Strö över lite räkor när det är 5 minuter kvar av tiden.
Servera med potatis och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar