torsdag 6 juli 2017

Jordgubbspaj

Vi har varit och plockat jordgubbar. Det är sååååå gott. Älskar jordgubbar! När vi ätit dem som de är tills vi storknar så börjar jag baka med dem. Här kommer recept på en enkel, snabb och mycket god jordgubbspaj.

Jordgubbspaj


Pajskal

150 g rumsvarmt smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Nyp ihop alla ingredienser till pajskalet så att det blir en smidig deg.
Tryck ut degen i en pajform. Nagga med en gaffel.
Grädda i 200 grader i ca 15 minuter.
Låt svalna helt.

Före gräddning.

Efter gräddning.


Fyllning

vaniljkräm*
2 dl vispgrädde
jordgubbar
1 daim

* vaniljkräm = 3 dl kall mjölk vispas ihop med 7 msk marsanpulver. Låt stå ca 10 minuter och svälla.


Bred ut vaniljkrämen i det helt avsvalnade pajskalet.
Vispa grädde och bred ut den över vaniljkrämen.
Sätt dit jordgubbar så att de fyller formen.
Grovhacka en daim och strö över.
Klar att äta!

Vaniljkräm

Grädde

Taadaa! Klar att äta!










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar