söndag 26 augusti 2018
Miakakor
16 st
3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ dl kakao
½ dl strösocker
100 g kylskåpskallt smör
1 ägg
Kör allt detta i en matberedare tills det har blivit en deg.
Dela degen i 16 bitar och tryck ut som ett skal i aluminiumformar.
1 burk karamelliserad mjölk
Fördela den karamelliserade mjölken i formarna ovanpå degen.
Grädda i ca 15 minuter på 175 grader.
0,75 dl vispgrädde
100 g mörk Marabou choklad
1 msk smör
Grovhacka chokladen.
Koka upp grädde och smör.
Ta kastrullen från plattan och lägg i chokladen.
Rör tills chokladen har smält.
Låt svalna en stund (tills den får lagom bredbar konsistens).
Bred chokladkrämen över de avsvalnade kakorna.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar