lördag 8 september 2018

Havrekakor med äppelkompott


16 st

200 g smör
4 dl havregryn
2 dl vetemjöl
4 msk strösocker
4 msk ljus sirap
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Smält smöret i en kastrull.
Häll i övriga ingredienser och rör ihop till en smet.
Klicka ut smeten i aluminiumformar.
Grädda kakorna i 200 grader i ca 10 minuter.
Ta ut dem ur ugnen och tryck direkt till i mitten av kakan så att en fördjupning bildas. Jag använde en medicinkopp från apoteket. Jag tyckte att gropen blev lagom stor då.


Gör äppelkompotten.

2 äpplen
½ dl strösocker
½ tsk kanel
1 msk ljus sirap
½ dl vatten

Skala och skär äpplena i mindre bitar.
Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka ihop tills äpplena är mjuka och allt har gått ihop till en kompott.
Låt svalan något.
Skeda ut kompotten i kakgroparna.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar