Äppelkolakakor 16 st
200 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
4 msk mörk sirap
4½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
½-1 äpplen (beroende på storlek)
2 msk brunt farinsocker
1 msk kanel
Lägg i smör, socker, sirap, mjöl, bikarbonat och vaniljsocker i en matberedare och kör ihop till en deg.
Dela degen i 16 bitar.
Rulla varje del till en boll.
Lägg bollarna på en bakplåtspappersklädd form och platta till lite.
Skala och dela äpplena i mindre delar.
Häll farinsocker och kanel över äpplebitarna och blanda runt.
Lägg äpplebitarna på kakorna.
Grädda i 175 grader i ca 14 minuter.
Rulla varje del till en boll.
Lägg bollarna på en bakplåtspappersklädd form och platta till lite.
|
Lägg äpplebitarna på kakorna. |
Färdiggräddade. |
Äppelkolasnittar 1 längd, ca 12 kakor
Rulla degen till en lång korv.
Platta till lite.
Skala och dela äpplena i mindre delar.
Häll farinsocker och kanel över äpplebitarna och blanda runt.
Lägg äpplebitarna på degkorven.
Grädda i 175 grader i 15-20 minuter.
Låt svalna lite grann, men skär i snittar innan den kallnar helt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar