tisdag 11 september 2018

Äppelkolakakor

Den här degen kan man antingen göra 16 runda kakor av eller 1 längd som ger ca 12 snittkakor.



Äppelkolakakor 16 st


200 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
4 msk mörk sirap
4½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker

½-1 äpplen (beroende på storlek)
2 msk brunt farinsocker
1 msk kanel

Lägg i smör, socker, sirap, mjöl, bikarbonat och vaniljsocker i en matberedare och kör ihop till en deg.

Dela degen i 16 bitar.
Rulla varje del till en boll.
Lägg bollarna på en bakplåtspappersklädd form och platta till lite.

Skala och dela äpplena i mindre delar.
Häll farinsocker och kanel över äpplebitarna och blanda runt.

Lägg äpplebitarna på kakorna.
Grädda i 175 grader i ca 14 minuter.

Rulla varje del till en boll.
Lägg bollarna på en bakplåtspappersklädd form och platta till lite.

Lägg äpplebitarna på kakorna.


Färdiggräddade.




Äppelkolasnittar 1 längd, ca 12 kakor


Rulla degen till en lång korv.
Platta till lite.

Skala och dela äpplena i mindre delar.
Häll farinsocker och kanel över äpplebitarna och blanda runt.

Lägg äpplebitarna på degkorven.

Grädda i 175 grader i 15-20 minuter.

Låt svalna lite grann, men skär i snittar innan den kallnar helt.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar