söndag 16 september 2018

Kladdkaka med geléhallonfluff


Kladdkaka

150 g smör
3 ägg
2½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
½ msk vaniljsocker
2 krm salt

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Blanda alla torra ingredienser.
Häll i smöret och rör runt.
Tillsätt äggen och rör ihop till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen i 15-17 minuter.
Låt kakan svalna.


Geléhallonfluff

OBS! Fluffet förberedes med fördel kvällen innan då det behöver stå i kylskåp minst 6 timmar, gärna över natten.

3 dl vispgrädde
15 geléhallon
ev röd pastafärg eller karamellfärg

Häll grädden i en kastrull.
Lägg i geléhallonen.
Värm och rör tills geléhallonen smält.
OBS! Får absolut INTE koka.
Geléhallonen ger inte så mycket färg så jag tog i lite grann röd pastafärg för att få lagom rosa nyans, men det är ju en smaksak hur man vill ha det.
Ställ gräddblandningen i kylskåp, minst 6 timmar, gärna över natten.

Nu har grädden stelnat och ser ut som pannacotta pga gelatinet i geléhallonen.
Vispa upp grädden med elvisp.
Spritsa ut grädden på kladdkakan.




Eller så kan man dekorera så här.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar