3 ägg
2½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
½ msk vaniljsocker
2 krm salt
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Blanda alla torra ingredienser.
Häll i smöret och rör runt.
Tillsätt äggen och rör ihop till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
Häll i smöret och rör runt.
Tillsätt äggen och rör ihop till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen i 15-17 minuter.
Låt kakan svalna.
Geléhallonfluff
OBS! Fluffet förberedes med fördel kvällen innan då det behöver stå i kylskåp minst 6 timmar, gärna över natten.
3 dl vispgrädde
15 geléhallon
ev röd pastafärg eller karamellfärg
Häll grädden i en kastrull.
Lägg i geléhallonen.
Värm och rör tills geléhallonen smält.
OBS! Får absolut INTE koka.
Geléhallonen ger inte så mycket färg så jag tog i lite grann röd pastafärg för att få lagom rosa nyans, men det är ju en smaksak hur man vill ha det.
Ställ gräddblandningen i kylskåp, minst 6 timmar, gärna över natten.
Nu har grädden stelnat och ser ut som pannacotta pga gelatinet i geléhallonen.
Vispa upp grädden med elvisp.
Spritsa ut grädden på kladdkakan.
Geléhallonfluff
OBS! Fluffet förberedes med fördel kvällen innan då det behöver stå i kylskåp minst 6 timmar, gärna över natten.
3 dl vispgrädde
15 geléhallon
ev röd pastafärg eller karamellfärg
Häll grädden i en kastrull.
Lägg i geléhallonen.
Värm och rör tills geléhallonen smält.
OBS! Får absolut INTE koka.
Geléhallonen ger inte så mycket färg så jag tog i lite grann röd pastafärg för att få lagom rosa nyans, men det är ju en smaksak hur man vill ha det.
Ställ gräddblandningen i kylskåp, minst 6 timmar, gärna över natten.
Nu har grädden stelnat och ser ut som pannacotta pga gelatinet i geléhallonen.
Vispa upp grädden med elvisp.
Spritsa ut grädden på kladdkakan.
Eller så kan man dekorera så här.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar