onsdag 26 september 2018

Fläskfilégryta

Det här receptet har jag hittat på Jennys matblogg. Jag har bara gjort några mindre ändringar i det. Mycket enkelt att göra och mycket gott.

Grytan
2 fläskfiléer
smör att steka i
200 g philadelphiaost
2½ dl vispgrädde
2 msk koncentrerad oxfond
2 msk kinesisk soja
1 tsk sambal oelek
½ msk grovkrossad rosépeppar
1 msk svartvinbärsgelé
salt 
peppar

Garnering
färsk timjan (kan uteslutas)

Till servering
pressad potatis och en god sallad

Putsa köttet och skär i skivor.
Stek köttskivorna.
Vispa ihop philadelphiaost, grädde, oxfond, soja, rosépeppar och sambal i en bunke.
Häll detta i stekpannan när köttet är stekt.
Låt kött och sås puttra ihop en stund.
Smaka av med svartvinbärsgelé, salt och peppar.

Garnera ev med lite färsk timjan.

Servera med pressad potatis och en god sallad.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar