fredag 21 september 2018

Vit chokladpannacotta med hallon, kiwi och mörk choklad

12 st

5 dl vispgrädde
5 msk mjölk
2½ tsk vaniljsocker
2½ gelatinblad
250 g vit choklad

hallon
kiwi
mörka chokladbitar


Finhacka den vita chokladen.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Koka upp grädde, mjölk och vaniljsocker i en kastrull.
Dra av från värmen och lägg i chokladen.
Rör tills den smält helt.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen.
Lägg i dem i kastrullen och rör tills de har lösts upp.
Det blir ca 8½ dl klar pannacotta.
Häll upp i glas/formar.
Ställ kallt i minst 4 timmar.
Dekorera med frukt och extra choklad.




Den här chokladen dekorerade jag med.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar