tisdag 29 maj 2018

Rabarber- och jordgubbspaj

Den här goda pajen funkar att göra med både färska och frusna bär.


150 g smör
3 dl havregryn
1½ dl strösocker
½ dl ljus sirap
1½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 msk mjölk

rabarber
jordgubbar
ca 1-1½ msk potatismjöl
strösocker efter behag


Skiva rabarberstängerna och dela ev jordgubbarna.
Ta fram en pajform och lägg i rabarber och jordgubbar så att botten täcks (och lite till).
Häll på potatismjölet och rör om.
Om man inte tar potatismjöl kan bären bli rinniga i ugnen.
Strö över strösocker.

Smält smöret.
Häll i resten av ingredienserna.
Blanda ihop till en smet.
Fördela smeten över bären.

Grädda i ugnen i 175 grader i 30-35 minuter. 

Låt svalna lite. Jag tycker att den är godast om den serveras ljummen.

Servera med vaniljsås eller glass.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar