lördag 12 maj 2018

Rabarbermuffins

Rabarber är så gott! Som jag har längtat efter att de ska komma upp. De här rabarbermuffinsen blev verkligen supergoda.

12 st stora muffins


2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
50 g smält smör
1,25 dl mjölk

ca 200 g färsk rabarber
1 msk strösocker
1 tsk malen kardemumma

pärlsocker


Börja med att skiva rabarbern i mindre bitar och lägg i en skål.
Häll över 1 msk strösocker och 1 tsk kardemumma.
Blanda runt ordentligt och låt stå och dra medan du fixar till muffinssmeten.

Vispa ägg och strösocker pösigt med elvisp i ca 4-5 minuter.
Sikta ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Häll i smält smör och mjölk.
Vänd försiktigt runt till en jämn smet.

Häll smeten i muffinsformar.
Jag använder alltid en muffinsplåt för att muffinsen då bättre håller formen och inte flyter ut.
Strö över rabarbern.
Avsluta med att strö över lite pärlsocker.

Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i 12-15 minuter.


Före gräddning.

Färdiggräddade.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar