12 st stora muffins
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
50 g smält smör
1,25 dl mjölk
ca 200 g färsk rabarber
1 msk strösocker
1 tsk malen kardemumma
pärlsocker
Börja med att skiva rabarbern i mindre bitar och lägg i en skål.
Häll över 1 msk strösocker och 1 tsk kardemumma.
Blanda runt ordentligt och låt stå och dra medan du fixar till muffinssmeten.
Vispa ägg och strösocker pösigt med elvisp i ca 4-5 minuter.
Sikta ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Häll i smält smör och mjölk.
Vänd försiktigt runt till en jämn smet.
Häll smeten i muffinsformar.
Jag använder alltid en muffinsplåt för att muffinsen då bättre håller formen och inte flyter ut.
Strö över rabarbern.
Avsluta med att strö över lite pärlsocker.
Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i 12-15 minuter.
Före gräddning. |
Färdiggräddade. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar