lördag 5 maj 2018

Chokladkaka med philadelphiakräm

16 bitar

Kaka

3 dl socker
2½ dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
150 g smält smör
1½ dl kokande vatten
2 ägg

Blanda alla torra ingredienser.
Häll i smör och vatten.
Sist rör du ner äggen.
Häll i smeten i en smörad och bröad springform (rund, ca 24 cm i diameter eller kvadratisk).
Grädda på 175 grader i 30 minuter.
Låt svalna.


Philadelphiakräm

75 g rumsvarmt smör
150 g philadelphiaost
1½ tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
1 msk kakao

Vispa smöret med elvisp i några minuter.
Tillsätt övriga ingredienser och vispa ihop till en jämn smet.

Skär kakan i bitar.
Spritsa ut krämen över den avsvalnade kakan.

Jag lade även dit en liten chokladkula på toppen, men det är ju inget måste.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar