söndag 21 mars 2021

Sega havrerutor med choklad

Detta blev en ny favoritkaka hemma hos oss. Supergod! 


25 st


6 dl havregryn

150 g smör

1½ dl strösocker

3 msk mjöl

1 msk vaniljsocker

4 msk ljus sirap

1 tsk bakpulver

½ tsk salt


Mixa havregrynen i en matberedare.

Smält smöret.

Blanda ihop alla ingredienser och kör ihop allt i matberedaren.

Tryck ut degen i en bakplåtspappersklädd form, 20 x 20 cm. Tips! Knycka ihop pappret först och veckla sedan ut det igen så går det mycket lättare att forma pappret i formen.

Grädda kakan i mitten av ugnen i 200 grader i 10 minuter.

Låt svalna helt.


185 g mörk choklad

½ tsk neutral olja

flingsalt att garnera med


Smält chokladen.

Rör ner oljan.

Häll chokladen över kakan och fördela ett jämnt lager.

När chokladen är "halvstelnad" strör man över lite flingsalt.

Låt stelna helt.

Skär i bitar.


Receptet kommer från Camilla Hamid.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar