Detta blev en ny favoritkaka hemma hos oss. Supergod!
25 st
6 dl havregryn
150 g smör
1½ dl strösocker
3 msk mjöl
1 msk vaniljsocker
4 msk ljus sirap
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
Mixa havregrynen i en matberedare.
Smält smöret.
Blanda ihop alla ingredienser och kör ihop allt i matberedaren.
Tryck ut degen i en bakplåtspappersklädd form, 20 x 20 cm. Tips! Knycka ihop pappret först och veckla sedan ut det igen så går det mycket lättare att forma pappret i formen.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 200 grader i 10 minuter.
Låt svalna helt.
185 g mörk choklad
½ tsk neutral olja
flingsalt att garnera med
Smält chokladen.
Rör ner oljan.
Häll chokladen över kakan och fördela ett jämnt lager.
När chokladen är "halvstelnad" strör man över lite flingsalt.
Låt stelna helt.
Skär i bitar.
Receptet kommer från Camilla Hamid.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar