måndag 3 januari 2022

Citronpannacotta med passionsfruktscurd


5-6 st

Pannacotta

3 dl vispgrädde
3 msk mjölk
2 msk citronsaft (ca ½ citron)
zest från ½ citron
1½ tsk vaniljsocker
1½ gelatinblad
150 g vit choklad


Finhacka chokladen.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.
Koka upp grädde, mjölk, citronsaft, citronzest och vaniljsocker.
Tag av från värmen och smält ner chokladen i grädden.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem.
Det blir ca 5 dl klar pannacotta.
Häll upp i skålar eller glas.
Låt stå i kylskåp i minst 4 timmar innan servering.


Passionsfruktscurd (1½ dl)

½ dl passionsfruktskärnor, ca 3-4 stycken frukter

juice och zest från ½ citron

1 ägg

½ dl strösocker

½ msk maizenastärkelse

25 g rumsvarmt smör


Lägg i alla ingredienser utom smöret i en kastrull.

Vispa ihop.

Låt koka upp och sjud sedan i 2 minuter. Vispa/rör försiktigt hela tiden.

Dra av från värmen och tillsätt smöret. Rör tills det har smält.

Låt svalna.

Lägg ovanpå den stelnade pannacottan.

Dekorera med några hallon.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar