söndag 16 januari 2022

Pavlova

 

Maräng

4 äggvitor

½ krm salt

2½ dl strösocker

1 tsk vitvinsvinäger

½ msk majsstärkelse


Marängen blir bäst om äggvitorna är rumstempererade. Vispa dem tillsammans med saltet till ett fast skum.

Tillsätt sedan sockret, lite i taget. Vispa tills sockret har löst upp sig helt.

Tillsätt vinäger och majsstärkelse och vänd runt tills det är helt blandat.

Lägg upp marängen på ett bakplåtspapper och forma till en cirkel, ca 25 cm i diameter.

Grädda i mitten av ugnen i 130 grader i 1 timme och 15 minuter.

Öppna ugnsluckan och låt marängen svalna i ugnen.


Garnering

2-3 dl vispgrädde

passionsfruktscurd*

hallon

blåbär


* Recept på passionsfruktscurd hittar du HÄR.

Jag gjorde halv sats av curden till pavlovan.


Vispa grädden.

Garnera med grädde och frukt.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar