söndag 24 april 2022

Oliv- och chevrebröd


 16 st


½ paket jäst

2½ dl vatten

½ dl rapsolja

½ tsk salt

6-7 dl vetemjöl


Jag använder assistent när jag bakar bröd för det är så smidigt, men det går ju lika bra att knåda för hand om man vill.

Smula jästen i en bunke. 

Värm vattnet till 35 grader. Häll vattnet över jästen och rör tills jästen har löst upp sig.

Tillsätt olja och salt.

Fortsätt med lite mjöl i taget tills degen släpper bunkens kant. Knåda i ca 10 minuter.

Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.

Fixa fyllningen under tiden som degen jäser.


Fyllning

150-200 g chevre

1 dl oliver med paprika


Skär bort kanten på chevren.

Dela osten i 16 bitar.

Grovhacka oliverna.


Knåda igenom degen.

Kavla degen till en kvadrat ca 40 x 40 cm.

Skär 16 kvadrater.

Fördela ost och oliver på dessa kvadrater.

Ta de 4 hörnen och nyp ihop till knyten.

Lägg knytena i muffinsformar.

Låt jäsa i 30 minuter.


Topping

vatten

rosmarin

flingsalt


Pensla bröden med vatten.

Strö över lite rosmarin och flingsalt.

Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 14-15 minuter.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar