onsdag 14 juni 2023

Hallonbiskvier

 

10 st


Botten

200 g mandelmassa

1 äggvita


Fyllning/ smörkräm

100 g rumsvarmt smör

2 dl florsocker

1 msk vaniljsocker

1 äggula

1 dl hallon


Topping

150 g mörk choklad

½ msk matolja



Botten

Riv mandelmassan.

Vispa ihop mandelmassa och äggvita till en slät massa.

Spritsa eller klicka ut 10 st runda små bottnar på en bakplåtpappersklädd plåt.

Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 12-13 minuter.

Låt svalna.


Fyllning

Vispa smöret med elvisp ett par minuter.

Tillsätt resten av ingredienserna och vispa ihop till en slät massa.


Montering

Vänd på bottnarna och bred på smörkrämen som toppar. Jag använder en vanlig matsked som jag vänder upp och ner.

Ställ i kylen i ca 1 timme.


Topping

Smält den mörka chokladen över vattenbad.

Tillsätt oljan. Rör om.

Ta ut biskvierna från kylen och doppa dem i den mörka chokladen.

Tips: Sätt en tandpetare i botten av biskvierna så går det lätt att doppa dem utan att det blir kladdigt.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar