söndag 11 juni 2023

Sommarbudapest

 


6 äggvitor

3 dl strösocker
45 g marsanpulver
100 g kokos

Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
Blanda marsanpulvret med sockret och vänd försiktigt ner det i smeten.
Vänd sist ner kokosen försiktigt.
Ta fram en långpanna 30 x 40 cm och lägg på ett bakplåtspapper.
Pensla lite neutral olja på pappret.
Spritsa ut ränder av smeten (på längden). Då går det lättare att rulla den sedan utan att den spricker. Det funkar att bara breda ut smeten också.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 20 minuter.

När tårtbotten har svalnat vänder man den upp och ner på ett annat bakplåtspapper och drar försiktigt bort bakplåtspappret. Det brukar gå lätt eftersom man har oljat det.


Fyllning

2 dl vispad grädde
1 burk mandarinklyftor
hallon (mängd efter behag)

Rulla försiktigt ihop tårtan. Ta hjälp av bakplåtspappret.


Dekoration

50-75 g smält choklad som ringlas över tårtan
1½ dl vispad grädde
färska jordgubbar

ev lite citronmeliss





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar