Kladdkaka
2½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
½ msk vaniljsocker
1 dl kokosflingor
125 g smält smör
2 ägg
2 lime (zest och saft, ca 1 dl)
Rör ihop de torra ingredienserna.
Tillsätt smör, ägg och lime (zest + saft).
Rör ihop till en jämn smet.
Häll i en smord och bröad/mjölad form.
Grädda i 175 grader i 15-20 minuter.
Saltlakritstäcke
1½ dl vispgrädde
185 g mörk choklad
2 msk saltlakritssirap
ev lite svart pasta- eller karamellfärg
Smält ihop grädde och choklad över vattenbad.
Tillsätt lakritssirapen och ev den svarta färgen.
Ställ i kylskåp i ca 20 minuter.
Häll detta över kladdkakan och ställ i kylskåp i ca 4 timmar.
Dekoration
kokos
frystorkade hallon
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar