400 g vannameiräkor
Frityrsmet
2 dl vetemjöl
4 msk majsstärkelse
drygt 1 tsk bakpulver
2 dl kolsyrat vatten
½ tsk salt
Blanda ihop mjöl, stärkelse och bakpulver.
Tillsätt vattnet och vispa ihop till en jämn smet.
Ställ i kylskåp i ca 30 minuter för att svälla.
Tillsätt saltet.
1 liter rapsolja/matolja
Häll oljan i en kastrull och värm den till 180 grader.
Lägg räkorna på hushållspapper för att torka så att de inte är vattniga.
Doppa räkorna i frityrsmeten, några i taget, och lägg ner dem i den heta oljan.
Fritera tills de har fått lite färg.
Lägg dem på ett papper eller ett galler för att droppa av.
Smashad potatis
600-800 g potatis
75 g smör
2 vitlöksklyftor
ca 1/3 chili
lite persilja
några kvistar rosmarin
flingsalt
Smält smöret.
Pressa ner vitlöken i smöret.
Finhacka chilin.
Lägg i chili, persilja och rosmarin i smöret.
Låt stå och dra medan potatisen kokar.
Tvätta och koka potatisen med skal till den är klar.
Häll av vattnet och lägg potatisen på en bakplåtapappersklädd plåt.
Ta en stekspade eller liknande och tryck ovanpå potatisen så att den mosas.
Plocka upp rosmarinkvistarna.
Häll smörblandningen över potatisen.
Riv lite parmesanost över potatisen.
Sätt in potatisarna i ugnen i 240 grader i ca 15 minuter.
Guacamole
250 g frusen avocado i tärningar
1 tomat
1 röd chilifrukt
1 vitlöksklyfta
1 msk pressad citronsaft
2 krm salt
½ krm svartpeppar
Tina och mosa avocadon med en gaffel.
Finhacka tomaten och chilin.
Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop allt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar