måndag 13 februari 2017

Hjärtebullar

Hjärtformade kanelbullar.


Hjärtebullar


40 st

Bulldeg

150 g rumsvarmt smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl strösocker
½ tsk salt
2 tsk malen kardemumma
ca 14 dl vetemjöl, gärna Manitoba cream

Fyllning

100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
4 msk kanel

Rör ihop allt.

Pensling 

1-2 ägg
pärlsocker

Värm mjölken till 37 grader.
Häll den över den söndersmulade jästen, antingen i en bunke eller i en assistent.
Jag använder alltid assistent för det är så smidigt.
Rör till jästen löst sig.
Lägg i smöret i mindre bitar, sockret, saltet, kardemumman och mjölet, lite i taget.
Kör i assistenten i 10 minuter till en smidig och följsam deg.
Låt jäsa i 30 minuter.

Knåda degen smidig.
Dela den i 4 bitar.
Kavla ut varje del till en rektangel.
Bred ut fyllningen.
Vik degen dubbel.
Skär varje rektangel i 10 remsor.
I varje remsa skär man sedan ett snitt nästan hela vägen.
Rulla ihop ändarna mot varandra så att det bildas ett hjärta.
Låt jäsa i 40 minuter.

Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

Grädda mitt i ugnen i 250 grader i 5-8 minuter.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar