fredag 10 februari 2017

Syltkakor

En liten spröd kaka med ett hjärta av hallonsylt lagom till Alla Hjärtans Dag på tisdag.




Syltkakor


30 st 

200 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
4½-5 dl vetemjöl

hallon- eller jordgubbssylt

Knåda ihop smör, socker och mjöl till en smidig deg. Går alldeles utmärkt att göra i en mixer.
Dela degen i 3 bitar.
Dela varje bit i 10 bitar.
Forma varje bit till en boll som du plattar till en aning.
Tryck ut en hjärtformad urgröpning (eller ett vanligt hål om man vill) i kakan och fyll på med valfri sylt.
Grädda i 200 grader i 10-11 minuter.





De här verktygen använde jag till att göra hjärtgroparna,
men det går lika bra att göra det med fingrarna.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar