fredag 3 mars 2017

Morotssnittar

En snabb, smidig och seg snittkaka som smakar precis som morotskaka.


100 g rumsvarmt smör
1 dl farinsocker
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl finrivna morötter
2 tsk kanel
1 tsk malen kardemumma

Lägg alla ingredienser i en mixer och kör ihop till en deg.
Har man ingen mixer går det lika bra att blanda ihop allt i en bunke.
Dela degen i 4 delar.
Rulla varje del till längder (som långa korvar).
Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. 2 längder på varje plåt är lagom för de flyter ut.
Platta till lite grann.
Grädda i 175 grader i 10-11 minuter.
Skär snitten medan kakan är ljummen.

Lägg alla ingredienser i en mixer och kör ihop till en deg.


Dela degen i 4 delar och rulla varje del till en lång korv.


Skär snitten medan kakorna fortfarande är ljumma.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar