fredag 21 april 2017

Chokladmazariner med smak av apelsin

Jag tycker att kombinationen choklad och apelsin är riktigt god. Och en mazarin är ju aldrig fel :)


Chokladmazariner med smak av apelsin


16 st

Skal

3½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ dl strösocker
100 g smör
1 ägg

Kör ihop allt i en matberedare (eller för hand om du inte har någon matberedare) till en smidig deg.
Dela degen i 16 bitar.
Tryck ut degen i mazarinformar. Jag brukar använda aluminiumformar.


Fyllning

200 g grovriven mandelmassa
100 g rumsvarmt smör
3 ägg
2 msk kakao
zest från 2 apelsiner

Vispa ihop allt med elvisp en kort stund.
Häll fyllningen i formarna.

Grädda mazarinerna i 175 grader i ca 15 minuter.

Låt svalna.


Glasyr

3 dl florsocker
3-4 tsk färskpressad apelsinjuice
ev lite gul pastafärg

Blanda ihop till en slät massa och skeda ut över mazarinerna.

Strö över lite blandat strössel.


Tryck ut degen i formarna.

Häll i fyllningen i formarna.

Före ugnen.

Efter ugnen.

Efter ugnen.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar