fredag 7 april 2017

Påskäggtårta

En äggig tårta till påsk!

Påskäggtårta

Tårtbotten

4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
1½ tsk bakpulver

Vispa ägg och socker pösigt (5 min med elvisp).
Blanda de två mjölsorterna med bakpulvret och rör ner i smeten.
Häll smeten i osmord form (24 cm i diameter) men med smort smörpapper i botten.
Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i 30 minuter.
Lägg ev över lite folie mot slutet om den blir för mörk.
Låt svalna i formen.
Skär loss tårtan runt kanten.
Stjälp upp tårtan på sockrat bakplåtspapper.
Dela i tre delar. 

Lager 1

Marsankräm (2 dl mjölk vispas ihop med 5 msk marsanpulver)
Vispgrädde, ca 1 dl

Lager 2

500-600 g mosade jordgubbar (Går bra både med färska och frysta. Om man använder frysta får man sila bort lite saft.)
Vispgrädde, ca 1 dl

Spackla tårtan med grädde.
Täck med marsipan.
Kavla locket större än vad som behövs för då har du lite att jobba med så att du får släta sidor utan veck. Sedan är det bara att skära bort det överflödiga.
Tips för att få en snygg stjärna:
Lägg en bit bakplåtspapper på grädden, under marsipanen.
När du lagt på marsipanen skär du försiktigt med en vass kniv 8 spår som en stjärna.
Vik försiktigt upp flikarna.
Eftersom du haft bakplåtspappret är inte marsipanen gräddkladdig på undersidan som nu blir utsidan.
När du vikt ut alla delar kan du försiktigt pilla bort pappret och lägga på chokladäggen.
På sidorna av tårtan tryckte jag rutmönster och dekorerade med sockerpärlor.








Glad påsk!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar