måndag 10 april 2017

Påskägg

En god och påskig efterrätt. Liten, men naggande god, alldeles lagom efter ett mastigt påskbord.

Påskägg

Kinderägg med vit chokladmousse och aprikospuré


8 st

8 Kinderägg
3 rutor mjölkchoklad

1 dl vispgrädde
100 g vit choklad
1 dl kesella

aprikospuré (barnmatsburk)

Ta av toppen på Kinderäggen, mycket försiktigt så att inte hela ägget spricker.
Ta ut leksaken.

Smält mjölkchokladen.
Doppa botten på äggen och ställ på ett bakplåtspapper.
Med hjälp av detta kan nu äggen stå själva utan att välta.

Vispa grädden, men ej för hårt.
Smält den vita chokladen och blanda ner i den vispade grädden tillsammans med kesellan.

Spritsa eller skeda ner blandningen i äggen.
Ställ svalt i minst 30 minuter.

Ta fram ca 10 minuter före servering och klicka i lite aprikospuré som äggula.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar