tisdag 8 augusti 2017

Jordgubbsmazariner

Somriga mazariner med jordgubbssmak.

Jordgubbsmazariner


35 st

Pajskal

200 g rumsvarmt smör
½ dl strösocker
5½ dl vetemjöl
1 ägg
1 tsk vaniljsocker

Fyllning

270 g mandelmassa
135 g smör
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg

Jordgubbsglasyr

3½ dl florsocker
några matskedar jordgubbssaft från mosade jordgubbar

Dekoration

färska jordgubbar


Gör så här:

Pajskal

Blanda ihop alla ingredienser och arbeta ihop till en smidig deg.
Tryck ut degen i mazarinformar och ställ dem i kylen.

Fyllning

Riv mandelmassan och blanda den med strösocker, vaniljsocker och smör.
Tillsätt äggen, ett i taget, och blanda till en jämn smet.
Klicka ut fyllningen i formarna. Fyll till ca 2/3.

Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.
Mazarinerna ska få fin färg och vara genomgräddade.
Låt svalna på galler.

Glasyr och dekoration

När mazarinerna svalnat så mosar du jordgubbarna och silar av dem genom en tät sil.
Lägg florsockret i en skål och tillsätt jordgubbssaften, lite i taget. 
Rör tills du får en lagom tjock glasyr.
Bred ut glasyren över mazarinerna.
Låt stelna.
Dekorera med färska jordgubbar.

De mosade jordgubbarna stoppar du direkt i munnen :D




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar