söndag 13 augusti 2017

Morotsrulltårta

Rulltårta går fort att göra och morotskaka är ju så himla gott. Då får det bli en morotsrulltårta.


Morotsrulltårta


Rulltårta

2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
½ dl rapsolja
ca 2 dl finrivna morötter (ca 2 normalstora morötter)

Vispa ägg och socker poröst, ca 5 minuter med elvisp.
Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i äggsmeten.
Riv morötterna fint och vänd ner dem i smeten tillsammans med oljan.
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna, 30 x 40 cm.
Grädda i 220 grader i ca 7 minuter. Kakan ska vara helt genomgräddad, känn med en sticka.
Vänd den färdiggräddade kakan upp och ner på ett annat bakplåtspapper.
Låt svalna helt.


Fyllning

50 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
200 g philadelphiaost

Vispa smöret med elvisp i ett par minuter.
Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa någon minut till.
Tillsätt philadelphiaosten och vispa kort ihop till en jämn smet.

Bred fyllningen över den kalla kakan.
Rulla ihop till en rulltårta. Använd bakplåtspappret som hjälp när du rullar.

Ställ rulltårtan i kylen en stund.
Strö över lite kokos.
Skär i bitar.

Bred fyllningen över den kalla kakan.


Rulla ihop till en rulltårta.
Använd bakplåtspappret som hjälp när du rullar.

Ställ rulltårtan i kylen en stund.
Ha gärna bakplåtspappret kvar runt om.

Strö över lite kokos.
Skär skivor.

Mmmmm .....



Och så kommer det lite fina blommor också :)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar