onsdag 9 augusti 2017

Knäckig blåbärspaj

Ut i skogen och plocka blåbär för nu blir det blåbärspaj!


Knäckig blåbärspaj


150 g smör
3 dl havregryn
1½ dl strösocker
½ dl ljus sirap
1½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 msk mjölk

blåbär
ca 1-1½ msk potatismjöl


Ta fram en pajform och lägg i blåbär så att botten täcks av blåbär (och lite till).
Häll på potatismjölet och rör om.
Om man inte tar potatismjöl kan blåbären bli rinniga i ugnen. 

Smält smöret.
Häll i resten av ingredienserna.
Blanda ihop till en smet.
Fördela smeten över blåbären.

Grädda i ugnen i 175 grader i 30-35 minuter. 

Låt svalna lite. Jag tycker att den är godast om den serveras ljummen.

Servera med vaniljsås eller glass.

Frysta eller färska blåbär går lika bra vilket som.

Före gräddning.

Färdiggräddad!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar