torsdag 8 november 2018

Chokladsnittar med kokostosca

ca 28 snittar

Tosca

35 g smör
1 dl vispgrädde
1 dl strösocker
0,75 dl ljus sirap
125 g kokosflingor

Lägg allt i en kastrull.
Låt sjuda ca 5-10 minuter.
Ställ åt sidan för att svalna något.
Under tiden gör du kakorna.

Kakdeg

150 g rumsvarmt smör
3,75 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
3 msk kakao
3 msk ljus sirap
1,5 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver

Lägg alla ingredienser i en matberedare och kör snabbt ihop till en deg. Går även att göra för hand om man inte har någon matberedare.
Dela degen i 4 delar.
Rulla varje del till en lång korv och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Det är lagom med två sådana korvar på varje plåt eftersom kakorna flyter ut i ugnen.
Platta till korvarna lite grann.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 7-9 minuter. De ska börja flyta ut lite grann.
Ta ut från ugnen och lägg på toscasmeten.
Grädda ytterligare ca 7 minuter. Kakorna ska flyta ut och bli platta och toscan ska få lite färg.
Skär i snittar medan kakan är ljummen.

Här har kakan varit inne i ugnen halva tiden och toscan
har precis lagts på. Dags för ytterligare gräddning.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar