½ dl strösocker
35 g smält smör
1 msk kakao
½ msk vaniljsocker
ca 1½ msk kallt kaffe (till lagom konsistens)
120 g + 65 g mörk choklad (Jag använder Marabou.)
Hacka 120 g choklad.
Smält hälften av chokladen över vattenbad.
Dra av från värmen och tillsätt resten av chokladen.
Rör tills all choklad har smält.
Pensla botten och kanter på formarna med choklad.
Ställ svalt.
Medan chokladen stelnar så gör man chokladbollssmeten.
Lägg havregrynen i en mixer så att de finfördelas.
Lägg i socker, smör, kakao och vaniljsocker och kör ihop till en massa.
Häll i lite kaffe i taget tills man får önskad konsistens.
Ta fram formarna som är penslade med choklad.
Lägg i chokladbollssmeten i formarna.
Smält 65 g choklad.
Gör det på samma sätt som ovan.
Pensla på chokladen över chokladbollssmeten.
Ställ svalt tills chokladen har stelnat.
Tryck ut kakorna från formarna.
Varje kaka är ca 6 x 6 cm.
120 g + 65 g mörk choklad (Jag använder Marabou.)
Hacka 120 g choklad.
Smält hälften av chokladen över vattenbad.
Dra av från värmen och tillsätt resten av chokladen.
Rör tills all choklad har smält.
Pensla botten och kanter på formarna med choklad.
Ställ svalt.
Medan chokladen stelnar så gör man chokladbollssmeten.
Lägg havregrynen i en mixer så att de finfördelas.
Lägg i socker, smör, kakao och vaniljsocker och kör ihop till en massa.
Häll i lite kaffe i taget tills man får önskad konsistens.
Ta fram formarna som är penslade med choklad.
Lägg i chokladbollssmeten i formarna.
Smält 65 g choklad.
Gör det på samma sätt som ovan.
Pensla på chokladen över chokladbollssmeten.
Ställ svalt tills chokladen har stelnat.
Tryck ut kakorna från formarna.
Varje kaka är ca 6 x 6 cm.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar