fredag 26 oktober 2018

Havrekakor med chokladganache

24 st

Havrekakor

300 g smör
6 dl havregryn
3 dl vetemjöl
6 msk strösocker
6 msk ljus sirap
1½ tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker

Smält smöret i en kastrull.
Häll i övriga ingredienser och rör ihop till en smet.
Klicka ut smeten i aluminiumformar.
Grädda kakorna i 200 grader i ca 10 minuter.
Ta ut dem ur ugnen och tryck direkt till i mitten av kakan så att en fördjupning bildas. Jag använde en medicinkopp från apoteket. Jag tyckte att gropen blev lagom stor då.

Chokladganache

185 g mörk choklad (Jag använder Marabou.)
1 dl vispgrädde
1 msk smör

Koka upp grädde och smör.
Dra av från värmen och lägg i chokladen. Rör tills chokladen har smält.
Häll ganachen i groparna i kakorna.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar