måndag 8 oktober 2018

Saffransrutor

Tycker du om saffran? Då kommer du att älska den här kakan. Saffran tillsammans med citronglasyren är en mycket lyckad kombination. Otroligt god glasyr. Skulle man mot förmodan inte gilla denna kombo så kan man byta ut citronen mot vatten.

24 bitar

Kakan

3 ägg
2½ dl strösocker
1 kuvert saffran (½ gram)
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
150 g smör
1 dl mjölk


Glasyren

50 g smör
1 msk vaniljsocker
4½ dl florsocker
2-3 msk nypressad citronsaft


Garnering

kokosflingor


Kakan

Smält smöret och låt det svalna något.
Vispa ägg och socker pösigt, ca 5 minuter med elvisp.
Blanda ner övriga ingredienser och vispa ihop till en jämn smet.
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form, ca 20 x 30 cm.
Grädda i 180 grader i 20-23 minuter.

Glasyren

Smält smöret.
Ta av från värmen och rör ner vaniljsocker och florsocker.
Tillsätt lite citronsaft i taget tills det blir en lagom bredbar glasyr.

När kakan har svalnat så häller man på glasyren och garnerar med kokosflingor.

Ställ kakan i kylskåp i ca 30 minuter. Det blir då lättare att skära snygga rutor.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar