24 bitar
Kakan
3 ägg
2½ dl strösocker
1 kuvert saffran (½ gram)
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
150 g smör
1 dl mjölk
Glasyren
50 g smör
1 msk vaniljsocker
4½ dl florsocker
2-3 msk nypressad citronsaft
Garnering
kokosflingor
Kakan
Smält smöret och låt det svalna något.
Vispa ägg och socker pösigt, ca 5 minuter med elvisp.
Blanda ner övriga ingredienser och vispa ihop till en jämn smet.
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form, ca 20 x 30 cm.
Grädda i 180 grader i 20-23 minuter.
Glasyren
Smält smöret.
Ta av från värmen och rör ner vaniljsocker och florsocker.
Tillsätt lite citronsaft i taget tills det blir en lagom bredbar glasyr.
När kakan har svalnat så häller man på glasyren och garnerar med kokosflingor.
Ställ kakan i kylskåp i ca 30 minuter. Det blir då lättare att skära snygga rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar