tisdag 2 oktober 2018

Äppelmuffins

12-15 st

2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
50 g smält smör
1,25 dl mjölk

1 äpple
1-2 msk brunt farinsocker
½-1 msk kanel

Skala och dela äpplena i mindre delar.
Häll farinsocker och kanel över äpplebitarna och blanda runt.
Ställ åt sidan.

Vispa ägg och strösocker pösigt med elvisp i ca 4-5 minuter.
Sikta ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Häll i smält smör och mjölk.
Vänd försiktigt runt till en jämn smet.

Häll smeten i muffinsformar.
Jag använder alltid en muffinsplåt för att muffinsen då bättre håller formen och inte flyter ut.
Strö över äpplebitarna.

Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i 12-15 minuter.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar