söndag 7 oktober 2018

Kanelbullerulltårta


Rulltårta

3 ägg + 1 äggvita
1½ dl strösocker
1 dl potatismjöl
2 msk vetemjöl
1½ tsk bakpulver


Kanelbullefyllning

150 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
1½ msk malen kanel


Rulltårta

Vispa ägg och socker pösigt med elvisp i 5 minuter.
Sikta ner potatismjöl, mjöl och bakpulver.
Blanda snabbt och försiktigt ihop till en jämn smet.
Häll smeten på en bakplåtspappersklädd långpanna, 30 x 40 cm.
Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 5 minuter.
Låt svalna något.
Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper.
Dra försiktigt bort pappret som kakan gräddats på.
Låt kallna helt.


Fyllning

Vispa smöret med elvisp i ca 3 minuter. Det ska bli fluffigt och ljust.
Blanda ner florsocker, vaniljsocker, äggula och kanel.
Vispa ihop till en jämn kräm.

Bred krämen över kakan.
Rulla ihop rulltårtan. Ta hjälp av pappret som den ligger på så brukar det gå lättare. Rulla mot dig.
Ställ i kylen i minst 45 minuter innan du skär skivor. Det går lättare att skära snygga skivor när smörkrämen har stelnat.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar