10 st
100 g smält smör
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
1 nypa salt
4 msk kakao
Ställ ugnen på 200 grader.
Blanda alla de torra ingredienserna och rör om.
Häll i det smälta smöret och äggen. Rör om ordentligt.
Häll smeten i formar som står i en muffinsplåt.
Grädda i mitten på ugnen i 8-10 minuter.
Chokladtryffel
75 g mörk choklad
½ dl vispgrädde
1 tsk smör
Koka upp upp grädde och smör. Dra av från värmen.
Finhacka chokladen och lägg ner den i grädden.
Rör tills du har en slät kräm.
Låt svalna tills du har önskad spritskonsistens (30-45 minuter).
Spritsa toppar på de avsvalnade kakorna.
Chokladtryffel
75 g mörk choklad
½ dl vispgrädde
1 tsk smör
Koka upp upp grädde och smör. Dra av från värmen.
Finhacka chokladen och lägg ner den i grädden.
Rör tills du har en slät kräm.
Låt svalna tills du har önskad spritskonsistens (30-45 minuter).
Spritsa toppar på de avsvalnade kakorna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar