Kaka
120 g smör
3 ägg
2½ dl strösocker
2½ dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
1 dl mjölk
Smält smöret och låt svalna lite.
Vispa ägg och socker pösigt, ca 5 minuter med elvisp.
Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver.
Häll i mjölblandningen och mjölken och vispa snabbt och försiktigt ihop till en smet.
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form, 20 x 30 cm.
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 18 minuter.
Låt svalna.
Glasyr
100 g smör
2 2/3 dl florsocker
4½ msk kakao
2 msk kaffe
2 tsk arraksessens
Smält smöret i en kastrull.
Lägg i resten av ingredienserna.
Rör tills glasyren är slät.
Häll glasyren över den avsvalnade kakan.
Strö över chokladströssel.
chokladströssel
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar