torsdag 25 april 2019

Champinjonsoppa

För några år sedan gick denna soppa under namnet brunsoppa här hemma. Yngsta dottern vägrade att äta svamp men hon såg aldrig någon svamp i soppan och åt och tyckte att den var jättegod. Vi tillagade den utan att hon såg. Hon tyckte att den var så god att hon bad om att få äta den oftare. Efter något år avslöjade vi att det är svamp i och sedan dess går det utmärkt att äta svamp i olika former!


500 g färska tvättade champinjoner i bitar
1-2 gula lökar (finhackade)
smör att steka i
2 grönsaksbuljongtärningar
4 dl vatten
4 dl vispgrädde
salt
peppar

Lägg champinjonbitar, lök och smör i en kastrull och fräs tills löken är mjuk och svampen fått lite färg.
Häll på ett par deciliter vatten och mixa soppan slät med stavmixer.
Häll i resterande mängd vatten samt grädde och buljong.
Låt allt sjuda i 10 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Serveras med gott bröd.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar