400 g hallon
2 dubbeldaim
185 g vit choklad
5 dl creme fraiche
2 tsk vaniljsocker
½ dl strösocker
½ pressad citron
Hacka chokladen i bitar och smält den över vattenbad.
Vispa ihop den smälta chokladen med creme fraiche. Använd elvisp.
Tillsätt vaniljsocker, strösocker och pressad citron. Rör om.
Hacka daimen i mindre bitar.
Jag blandade i hallonen i moussen och rörde försiktigt om. Jag sparade några hallon till dekorering. Sedan fördelade jag moussen i glas och strödde över den hackade daimen.
Det går också bra att lägga lite hallon i botten av glasen och sedan varva med vaniljmousse och hallon och sedan avsluta med daimbitarna. Detta är ju en smaksak hur man vill ha uppläggningen. Jag gör lite olika.
Om man vill byta ut hallonen mot jordgubbar så funkar det utmärkt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar