fredag 26 april 2019

Sesampanerade chicken nuggets med ris och currysås


700 g kycklingfilé

Skär kycklingen i bitar.


Panering

2 ägg
½ dl ströbröd
2 dl sesamfrön
1 tsk salt
1½ krm vitpeppar

Vispa ihop 2 ägg i en skål.
Blanda ihop ströbröd, sesamfrön, salt och vitpeppar i en annan skål.
Doppa kycklingbitarna i ägg och därefter i ströbrödsblandningen.
Lägg bitarna i en oljad ugnsform.
Tillaga mitt i ugnen i 225 grader i ca 15 minuter. Ta ut och vänd bitarna om efter halva tiden.


Currysås

2 msk smör
1½ - 2½ tsk curry (beroende på hur stark du vill ha den)
2 msk vetemjöl
3 dl vatten
1½ msk kycklingfond (eller 1 kycklingbuljongtärning)
½ dl creme fraiche

Fräs smör och curry i en kastrull.
Rör ner mjölet.
Vispa ner vattnet, lite i taget.
Tillsätt kycklingfond/tärning.
Låt småkoka i 2-4 minuter.
Vispa ner creme fraiche.


Servera med ris och en god sallad.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar