fredag 26 april 2019
Sesampanerade chicken nuggets med ris och currysås
700 g kycklingfilé
Skär kycklingen i bitar.
Panering
2 ägg
½ dl ströbröd
2 dl sesamfrön
1 tsk salt
1½ krm vitpeppar
Vispa ihop 2 ägg i en skål.
Blanda ihop ströbröd, sesamfrön, salt och vitpeppar i en annan skål.
Doppa kycklingbitarna i ägg och därefter i ströbrödsblandningen.
Lägg bitarna i en oljad ugnsform.
Tillaga mitt i ugnen i 225 grader i ca 15 minuter. Ta ut och vänd bitarna om efter halva tiden.
Currysås
2 msk smör
1½ - 2½ tsk curry (beroende på hur stark du vill ha den)
2 msk vetemjöl
3 dl vatten
1½ msk kycklingfond (eller 1 kycklingbuljongtärning)
½ dl creme fraiche
Fräs smör och curry i en kastrull.
Rör ner mjölet.
Vispa ner vattnet, lite i taget.
Tillsätt kycklingfond/tärning.
Låt småkoka i 2-4 minuter.
Vispa ner creme fraiche.
Servera med ris och en god sallad.
Etiketter:
kyckling
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar