lördag 4 maj 2019

Daimtårta

Ojojoj så god! Den här glasstårtan är enkel att göra och verkligen drömgod. Kan varmt rekommendera den. Har man bråttom eller inte vill göra egen marängbotten så kan man ju köpa färdiga, även om hemgjorda är godare. Det är faktiskt inte så svårt.



Maräng

3 äggvitor
2 dl strösocker

Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Du ska kunna vända bunken upp och ner.
Blanda i sockret och vispa ytterligare en stund.
Bred ut marängen till en cirkel på ca 24 cm i diameter, på ett bakplåtspapper eller lägg ett bakplåtspapper i botten på en springform, 24 cm i diameter och bred ut marängen där.
Grädda i 135 grader varmluft (eller 150 grader över/undervärme) i 45 minuter.
Låt svalna.

Glass

6 äggulor
1 dl florsocker
4 dl vispgrädde
4 dubbeldaim + 1 dubbeldaim att strö över
ev hallon av dekorera med

Vispa äggulor och florsocker pösigt, några minuter med elvisp.
Vispa grädden och vänd ner i äggsmeten.
Hacka daimen i bitar och vänd ner den i smeten.
Häll glassmeten över marängen.
Strö över den sista daimen och ställ sedan in tårtan i frysen 5 timmar.

Strö eventuellt över lite hallon innan servering.

Hackad daim.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar