onsdag 8 maj 2019

Rabarbersnittar


150 g rumsvarmt smör
1½ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1½ msk ljus sirap
3,75 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver

drygt 1 dl rabarberkräm, se recept nedan

Sätt ugnen på 175 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
Blanda ihop alla ingredienser till en smidig deg. Jag använder matberedare.
Rulla till 2 längder och lägg på plåten. Platta till lite.
Gör som ett långt dike med ett finger.
Där lägger man rabarberkräm.
Grädda i ugnen i ca 15-18 minuter.
Låt svalna lite grann innan du skär kakan i snittar. 
Får dock inte kallna helt.

Rabarberkräm:

ca 200 g rabarber i småbitar
1-1½ dl vatten
½ dl strösocker
½ tsk malen kardemumma

Lägg allt i en kastrull.
Koka allt tills rabarberna trasas sönder, några minuter.
Blanda ihop ett par matskedar vatten med lite potatismjöl och rör ner detta i kastrullen.
Rör hela tiden tills du får önskad konsistens.
Låt kallna.


All rabarberkräm går inte åt till kakan. Ät resten till frukost med kall mjölk. Mmmm .....









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar