söndag 26 maj 2019

Frukttårta i långpanna


32 bitar

Rulltårtebotten 

Gör 3 stycken bottnar. Receptet ger 1 botten.

4 ägg
2½ dl strösocker
drygt 1 dl Manitoba cream (eller vanligt vetemjöl)
drygt ½ dl potatismjöl
drygt 1 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker pösigt, ca 4 -5 minuter med elvisp.
Blanda mjölsorterna och bakpulvret och häll det i äggsmeten.
Vispa försiktigt ihop.
Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna 30 x 40 cm.
Grädda mitt i ugnen i 265 grader i 5 minuter.
Låt svalna.
Vänd sedan kakan upp och ner på ett sockrat (½-1 msk socker) bakplåtspapper och dra försiktigt bort pappret som sitter fast på kakan.


Fyllning 1

ca 700 g jordgubbssylt
2½ dl vispad grädde


Fyllning 2

marsankräm (5 dl mjölk + 12½ msk marsanpulver)
2½ dl vispad grädde


Spackling

5 dl vispad grädde


Dekoration

5 dl vispad grädde som spritsas ut
350-400 g jordgubbar i bitar
5-6 persikohalvor i bitar
gröna vindruvor
chokladknappar att strö över






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar